Alexei Tulbure: Platforma DA trebuie să opteze nu pentru formare unui nou guvern, ci pentru un program politic

Partidul Platforma Demnitate și Adevăr intenționează să creeze o coaliție de guvernare cu Partidul PRO Moldova și Partidul Șor, formațiuni împotriva căror a luptat în ultimii ani. Mai mult de cât atât, pe baza protestelor împotriva celor care formează în prezent PRO Moldova și Partidul Șor, Platforma DA și-a creat filosofia partidului, consideră comentatorul Alexei Tulbure, fost ambasador al Republicii Moldova la ONU și CoE, notează IPN.

„Nu cred că această guvernare va fi formată, dar să admitem că da. Cât de departe va merge această guvernare pentru că i se va cere rezultate, ca de la orice guvernare. Se vor cere rezultate privind reforma justiției, rezultate privind activitatea procuraturii. Însă, oamenii din PRO Moldova, din Partidul Șor sunt primii clienți ai procuraturii. Noua justiție va trebui să se ocupe de acești oameni”, a declarat Alexei Tulbure în cadrul emisiunii „Glavnoe” de la postul de televiziune TVC 21.

Astfel, Alexei Tulbure susține că Platforma DA trebuie să se roage pentru ca planul pe care-l propune să nu fie realizat, deoarece nimeni nu și-ar dori preluarea guvernării țării în condițiile actuale. „Platforma DA trebuie să opteze nu atât pentru crearea unei guvernări, pentru că acest lucru va fi un fiasco pentru partid, cât să prezinte un program politic”.

Politologul Igor Volnițchi este de părerea că acțiunile Platformei Demnitate și Adevăr reprezintă nimic mai mult decât niște acțiuni de PR politic.

„În cazul de față, Platforma Demnitate și Adevăr speră că vor mai exista deputați care vor părăsi fie fracțiunea PSRM, fie PDM. Totodată, ei speră că democrații își vor schimba părerea. Eu nu cred că speranțele Platformei DA se vor realiza. Socialiștii sunt setați pe păstrarea puterii în stat. Să nu uităm că în prezent ei dețin toate pârghiile pentru a menține puterea”, a declarat Igor Volnițchi.

În concluzie, cei doi susțin că PSRM va depune toate eforturile pentru ca actuala sesiune parlamentară să fie încheiată fără demiterea Guvernului Chicu. Astfel, odată încheiată sesiunea parlamentară de primăvară - vară, aceștia se vor axa pe campania electorală pentru alegerile prezidențiale din toamna acestui an.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.