Alexandru Slusari: În raportul Kroll, Plahotniuc apare ca beneficiar al fraudei bancare

În raportul Kroll, numele lui Vlad Plahotniuc figurează ca principalul beneficiar al furtului miliardului, afirmă Alexandru Slusari, președintele Comisiei de anchetă pentru investigarea fraudei bancare. Într-o conferință, parlamentarul a menționat că în lista pe care a primit-o astăzi de la Banca Națională apar numele unor companii afiliate fostului lider democrat, transmite IPN.

„Companiile afiliate lui Vlad Plahotniuc care apar în raportul Kroll sunt: Prime Management, OTIV Prime, Prime TV, Bascon Lux și Gemenii”, a declarat Alexandru Slusari.

Un alt beneficiar menționat de parlamentar este fostul premier Vlad Filat și persoane din anturajul acestuia, care apar în raportul Kroll cu sumele și tranzacțiile efectuate cu banii proveniți din frauda bancară.

Președintele Comisiei de anchetă pentru investigarea fraudei bancare a precizat că în raportul Kroll mai apar Ilan Șor, Marina Tauber, Reghina Apostolova, Iurie Fotescu, Petru Lucinschi, Gabriel Stati și Olga Bondarciuc, notară care a prestat servicii pentru ex-liderul PDM Vlad Plahotniuc.

Alexandru Slusari a menționat că lista beneficiarilor fraudei bancare care apar în raportul Kroll a fost pusă la dispoziția membrilor comisiei de Banca Națională, iar membrii comisiei au semnat o declarație de confidențialitate, conform căreia documentul nu trebuie publicat și niciun nume nu trebuie pronunțat în spațiu public.

„Am discutat subiectul în cadrul comisiei și am convenit ca la prima regulă să ne conformăm. În ce privește numele apărute în raportul Kroll, noi am decis să ne asumăm acest risc. Noi ne asumăm răspunderea politică pentru rostirea acestor nume”, a declarat Alexandru Slusari.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.