Alexandru Slusari: Dorin Drăguţanu pasează responsabilitatea privind furtul miliardului

Fostul guvernator al Băncii Naționale Dorin Drăguţanu pasează pe Guvern responsabilitatea pentru devalizarea sistemului bancar. Declarația a fost făcută de către Alexandru Slusari, președintele comisei parlamentare de anchetă, după audierile din 23 iulie, transmite IPN.

Potrivit lui Alexandru Slusari, Dorin Drăguţanu a declarat că BNM a făcut tot ce a putut în condițiile în care nu a dispus de instrumentele necesare pentru a gestiona criza bancară.

„Tot ce el a făcut a fost justificat, îi bun, doar că nu este clar de ce am ajuns la furtul miliardului. Ceea ce a fost rău, el nu a avut pârghiile”, a comentat Alexandru Slusari declarațiile fostului guvernator al BNM. Deputatul a mai spus că, dacă atunci BNM ar fi spus franc că emisiile suplimentare nu sunt cea mai bună soluție, situația ar fi fost gestionată altfel.

Astăzi urma să fie audiată și Ema Tăbârţă, fost viceguvernator la BNM, dar nu s-a prezentat invocând motive de sănătate.

Pentru joi, 25 iulie, la audieri au fost chemați fostul ministru al finanțatelor Anatol Arapu, fostul ministru al economiei Andrian Candu și fostul premier Iurie Leancă.

Membrii comisiei analizează oportunitatea audierii unor persoane care se află în locurile de detenție.

 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.