Alexandr Berlinschii a depus mandatul de membru al CEC: Motivele demisiei sunt personale

Secretarul Comisiei Electorale Centrale, Alexandr Berlinschii, a anunțat că își depune mandatul de membru al Comisiei Electorale Centrale. Alexandr Berlinschii a precizat că motivele demisiei sunt personale și legate de viața privată, transmite IPN.

„A fost o onoare și o provocare să activez în calitate de funcționar electoral pentru o perioada de aproape 10 ani. În timpul mandatului meu la CEC, am avut privilegiul de a contribui la promovarea integrității și transparenței în procesele electorale, lucrând alături de colegi profesioniști și dedicați serviciului public. Am învățat multe și am avut parte de experiențe valoroase, pentru care sunt recunoscător”, a scris Alexandr Berlinschii pe rețelele de socializare.

Alexandr Berlinschii a fost desemnat în CEC în anul 2021 de către Parlament, la propunerea fracțiunii PAS.

Recent, din cadrul Comisiei Electorale a plecat Ludmila Lupașco, la fel delegată de PAS. Ea și-a depus mandat de membru invocând plecarea peste hotare. În locul ei, săptămâna trecută Parlamentul a numit-o membră CEC pe Rita Lefter-Simașco.

Actuala componență a CEC a fost numită de către Parlament cu votul majorității deputaților. Din cei nouă membri, unul a fost propus de președintele țării, iar opt au fost propuși de fracțiunile parlamentare, proporțional numărului de mandate deținute. Ca urmare a modificărilor legislative, începând cu anul 2026, Comsia Electorală Centrală va fi formată din șapte membri. Patru dintre ei vor fi numiți de Parlament, iar câte unul de președintele țării, de Consiliul Superior al Magistraturii și de Guvern, la propunerea Ministerului Afacerilor Interne.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.