Alerte cu bombă la Aeroport și într-o aeronavă

Aeroportul Internațional Chișinău a fost sâmbătă noaptea și duminică seara ținta unor alerte cu bombă, care s-au dovedit a fi false. S-a comunicat faptul că și într-o aeronavă s-ar afla explozibil. Informația a fost confirmată pentru IPN de către ofițerul de presă al Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi.

„În ambele cazuri telefonic s-a anunțat despre prezența dispozitivelor explozive în Aeroport și în aeronavă. După procedură, personalul aeroportuar și călătorii au fost evacuați din clădire. Serviciile specializate ale Ministerului Afacerilor Interne au fost informate și mobilizate pentru verificări”, a menționat Raisa Novițchi.

După efectuarea verificărilor, s-a constatat că alertele sunt false, iar Aeroportul și-a reluat activitatea în regim normal. În ceea ce ține de aeronave, verificările durează, zborurile fiind perturbate.

Presa din România scrie că cursa aeriană Londra-Chişinău, cu 220 de pasageri la bord, a fost deviată duminică seară către Iaşi. Pasagerii aflaţi în aeronava Wizz Air vor ajunge cu autocarele la Chişinău.

Pe marginea ambelor cazuri au fost pornite cauze penale pentru comunicarea mincinoasă cu bună-știință despre actul de terorism. Această faptă se pedepsește cu amendă în mărime de la 550 la 850 de unități convenționale sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.