Alertă de călătorie în Orientul Mijlociu

Ministerul Afacerilor Externe a emis o alteră de călătorie în Orientul Mijlociu în contextul situației de insecuritate generată de războiul din Israel. Cetățenilor Republicii Moldova care se află sau planifică să călătorească în regiune, în special în țări ca Liban, Siria, Iran și Iordania, li se recomandă să exercite prudență sporită, transmite IPN.

Se recomandă informarea constantă, din surse locale, în legătură cu situația de securitate și conformarea atentă la indicațiile forțelor de ordine.

Totodată, cetățenii Republicii Moldova care se află zonă și au necesitatea de a fi consultați pe probleme consulare sunt îndemnați să contacteze Ambasada Republicii Moldova în Republica Turcia: ankara@mfa.gov.md, https://turcia.mfa.gov.md, +905416872104, în regim 24/7. La fel, poate fi contactat Centrul de Apel al MAE: telefon 0 80 090 990 – gratuit de la telefonul fix din orice localitate a Republicii Moldova sau +373 22 23 20 02.

Operatorii Centrului au program de luni până vineri între orele 08.00 – 17.00 (ora Republicii Moldova). În afara programului cu publicul, persoanele interesate pot expedia un mesaj: prin email la call.center@mfa.gov.md sau pe pagina de Facebook a Centrului de Apel și pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.