Alertă cu bombă la Ambasada Rusiei. A fost identificată o geantă, dar fără explozibil

Inspectoratul de Poliție Buiucani a fost alertat în această dimineață după ce în apropierea Ambasadei Federației Ruse la Chișinău, de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, a fost observată o geantă suspectă, transmite IPN.  

Ofițerul de presă al Direcției de Poliție a municipiului Chișinău, Natalia Stati, a precizat că la fața locului s-au deplasat toate serviciile specializate, iar zona a fost încercuită. În timpul verificării perimetrului, angajații de la „Boomteh” au depistat, la o distanță de aproximativ 20 de metri de la ambasadă, o geantă suspectă, dar care s-a dovedit să nu aibă explozibil în ea.

Actualizare /14:54/ Natalia Stati spune că informația despre geanta suspectă a ajuns la Inspectoratul de Poliție Buiucani de la angajații Inspectoratului General al Poliției, care, la rândul lor, au fost sesizați de carabinieri. Cei din urmă au fost alertați de un angajat al ambasadei, care a observat geanta suspectă. În acest caz, reprezentanții ambasadei nu riscă pedeapsă pentru că nu este vorba de „comunicare mincinoasă cu bună ştiinţă despre actul de terorism”, a precizat Natalia Stati.

Ultima alertă cu bombă, care s-a dovedit a fi falsă, a fost la 11 mai. Atunci, doi adolescenți au sunat la 112 și au spus că pe acoperișul Circului din Chișinău este amplasat un obiect explozibl.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.