Alegerile sunt valabile și în municipiul Bălți

Peste 25 de mii de alegători din municipiul Bălți au votat deja în cadrul alegerilor locale generale. Numărul reprezintă 25% din alegătorii înscriși pe listele electorale, fapt ce înseamnă că s-a atins pragul de validare a scrutinului, transmite IPN.

Pragul de validare la Bălți a fost atins în jurul orei 14.50. Potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale, la această oră, raportul dintre femei și bărbați care votează este 57,93%:42,07.

Ca și la Chișinău, și la Bălți cei mai activi sunt alegătorii cu vârstele cuprinse între 56-65 de ani – 23,09% și 66-75 de ani – 22,46%. Tinerii cu vârstele cuprinse între 18 și 25 de ani au cea mai joasă prezență la vot – 4,41% și persoanele în etate 76 de ani+ – 6,29%.

Secțiile de votare rămân deschise până la 21.00.

Potrivit Codului Electoral, pentru ca alegerile locale să fie considerate valabile în circumscripție trebuie să participe nu mai puțin de 1/4 din numărul de persoane înscrise în listele electorale. În premieră la aceste alegeri, conform noilor prevederi electorale, și în cazul turului II va fi necesar prag de validare: nu mai puțin de 1/5 din numărul persoanelor înscrise în listele electorale.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.