Alegerile în șapte municipii au fost câștigate din primul tur

Alegerile în șapte municipii din țară au fost câștigate din primul tur. Printre acestea se numără Bălți, Comrat, Cahul, Ungheni, Orhei, Ceadâr-Lunga și Strășeni. În patru municipii, peste două săptămâni va fi organizat al doilea tur de scrutinul, transmite IPN.

Potrivit datelor preliminare, în municipiul Bălți, a învins candidatul Partidului Politic Partidul Nostru, Renato Usatîi. Acesta a acumulat 61,93% din voturi, iar contracandidatul său Alexandr Nesterovschi de la Partidul Socialiștilor – 16,21%.

În municipiul Comrat, a învins detașat, cu 94,58% din sufragii, candidatul PSRM, Serghei Anastasov. Contracandidatul său de la Partidul Politic Șor, Galina Chireacova, a acumulat 5,42% din voturi.

O situație similară a fost și în municipiul Ceadîr-Lunga, unde candidatul PSRM, Anatoli Topal, a acumulat 94,86%. Contracandidatul său de la Partidul Politic Șor, Mihail Mihalcenco, a acumulat 5,14% din voturi.

În municipiul Cahul a învins candidatul independent Nicolae Dandiș, care a obținut 81,95% din voturi. Candidatul PSRM, Evgheni Osadcenco, a obținut 11,62% din sufragii.

Și în municipiul Orhei alegerile au fost câștigate din primul tur. Învingător este candidatul Partidului Politic Șor, Pavel Verejanu, care a acumulat 80,03%, iar contracandidatul său de la Blocul ACUM, Tatiana Pănuță – 7,69%.

În municipiul Ungheni a învins candidatul independent Alexandru Ambros, cu 55,56%, iar candidatul Blocului electoral ACUM, Gheorghe Petic, a acumulat 15,54%.

Municipiul Strășeni a fost câștigat de candidatul independent Valentina Casian, cu 79,87%. Contracandidatul său de la PDM, Mihail Popa, a acumulat 11,17% din sufragii.

În alte patru municipii, pe 3 noiembrie va avea loc turul doi. În municipiul Chișinău lupta se va da între candidatul PSRM, Ion Ceban, care a acumulat 40,16%, și candidatul Blocului ACUM, Andrei Năstase, care a obținut 31,09%.

În municipiul Hâncești lupta se va da între candidatul Partidului Democrat, Alexandru Botnari, care a acumulat 46,04%, și candidatul Blocului electoral ACUM, Marcel Petrușan, care obținut 32,92%.

În municipiul Soroca în turul doi se vor duela candidatul PSRM, Lilia Pilipețchi, care a acumulat 34,87%, și candidatul independent, Victor Său, care a obținut 16,36% din sufragii.

În municipiul Edineţ, vor lupta candidatul independent Constantin Cojocari, care a acumulat 49,24%, și Vitalei Cuței de la PSRM, care a adunat 31,24% din voturi.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.