Alegeri locale noi la Zăicani, pe 15 mai

Pe 15 mai, vor fi organizate alegeri locale noi pentru funcția de primar în satul Zăicani, raionul Râșcani. Decizia a fost luată de Comisia Electorală Centrală, urmare a încetării înainte de termen a mandatului de primar a survenit în legătură cu decesul acestuia, transmite IPN.

Într-un briefing de presă, secretarul CEC, Alexandr Berlinschi, a remarcat că anterior, Comisia a stabilit desfășurarea, în aceiași zi, a alegerilor locale noi pentru alte opt localități din țară.

În satul Zastânca (raionul Soroca), comuna Ghetlova (raionul Orhei), satul Tătărești, (raionul Strășeni), satul Glinjeni (raionul Fălești) vacanța mandatului de primar a survenit în legătură cu decesul acestuia.

În alte două localități primarul a demisionat: în comuna Horodiște (raionul Rezina) și satul Moara de Piatră (raionul Drochia). Iar în satul Păulești (raionul Călărași) și comuna Alexandrești (raionul Râșcani) vacanța mandatului a survenit pe motivul imposibilității exercitării mandatului de primar mai mult de patru luni consecutive.

Hotărârea prin care a fost stabilită data alegerilor locale noi la Alexandrești a și fost contestată. Prin hotărârea de astăzi, CEC a respins cererea prealabilă, respectiv persoana care a depus contestația urmează să se adreseze în instanță.

Comisia Electorală Centrală examinează și notificarea expediată de primarul de Lozova, raionul Strășeni, prin care invocă că, în ultimele șase luni, Consiliul local nu a adoptat nici o decizie, respectiv există temei de dizolvare a acestuia și stabilire a datei alegerilor locale noi pentru consiliu. CEC va examina subiectul la următoarea ședință a comisiei.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.