Alegeri la Hâncești: Pixurile vor fi dezinfectate după fiecare alegător, iar suprafețele o dată la două ore

Alegerile parlamentare noi în circumscripția nr. 38, Hâncești, planificate pentru 15 martie, vor avea loc în condiții de protecție și igienizare sporită, având în vedere situația epidemiologică din țară. Președinta Consiliului electoral al circumscripției electorale Hâncești, Zinaida Dubceac, a declarat pentru IPN că în toate secțiile de votare vor fi soluții antiseptice, iar membrii birourilor electorale vor purta măști medicale. De asemenea, va fi dirijat fluxul de votanți în incinta secțiilor de votare.

Pixurile cu care vor semna alegătorii în listele electorale vor fi dezinfectate după fiecare alegător. La fiecare două ore, în secțiile de votare se vor dezinfecta suprafețele. O persoană din cadru biroul electoral al secției de votare va fi responsabilă de ordinea publică, alegătorii vor fi dirijați așa încât să nu se formeze aglomerări.

Președinta Consiliului electoral al circumscripției electorale Hâncești a mai spus că este examinată posibilitatea ca fiecare alegător, odată intrat în secția de votare, să-și dezinfecteze mâinile cu antiseptic sau să-și poată spăla mâinile. Dacă alegătorii vor fi observați că stau în grupuri, aceștia vor fi informați privind pericolul de îmbolnăvire cu COVID-19, cu recomandarea să plece pe la casele lor după ce și-au exercitat dreptul la vot.

Dacă vreunul dintre candidați la alegeri  va decide, de exemplu, să împartă măști alegătorilor, Zinaida Dubceac, spune că, probabil, acest lucru va fi considerat ca mită electorală. Însă va trebui să fie consultată Comisia Electorală Centrală.

În circumscripția nr. 38, Hâncești vor fi deschise 44 de secții de votare.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE