Alegătorii pot solicita votarea la locul aflării

Cetățenii cu drept de vot pot solicita votarea la locul aflării la alegerile locale generale din 5 noiembrie 2023. Alegătorul care din motive de sănătate sau alte motive temeinice nu se poate deplasa la secția de votare trebuie să depună o cerere în scris pentru a solicita biroului electoral votarea cu urna de vot mobilă. Biroul electoral va recepționa cererile până în ziua precedentă zilei votării, adică sâmbătă, 4 noiembrie 2023, până la ora 14.00, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Comisiei Electorale Centrale, alegătorul poate solicita și în ziua alegerilor votarea la locul aflării prin depunerea unei cereri în formă scrisă, dar cu prezentarea unui certificat medical. Biroul electoral va aproba cererea până la ora 14.00.

Persoanele care nu pot să depună singure cererea privind votarea la locul aflării, au dreptul să o facă prin intermediul unui membru al familiei sau să solicite pentru aceasta ajutorul asistentului social din cadrul primăriei. Dacă, din cauza unei deficiențe fizice, boli sau din alte motive temeinice, alegătorul nu poate semna personal cererea privind votarea la locul aflării, el poate depune personal cererea în formă verbală la sediul secției de votare. În cazul în care cererea nu poate fi depusă personal în formă verbală la sediul secției de votare, aceasta poate fi depusă telefonic.

În ziua alegerilor, președintele biroului electoral al secției de votare desemnează cel puțin doi membri ai biroului care se deplasează cu o urnă de vot mobilă şi cu materialele necesare votării la locul unde se află alegătorul pentru ca acesta să voteze.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.