Albot a fost eliminat în primul tur preliminar al turneului de la Wimbledon

Cel mai bun tenisman moldovean, Radu Albot a fost eliminat în primul tur preliminar al turneului de la Wimbledon, al treilea turneu de Mare Şlem al anului. Radu a ratat calificarea în runda următoare după ce a fost învins de belarusul Dmitri Zhyrmont, scor 4-6, 6-7, transmite IPN.

În pofida înfrângerii, Albot a încasat un cec în valoare de 3500 de euro. Învingătorul competiţiei va fi recompensat cu 1,9 milioane de euro.

Albot este la a doua participare la prestigioasa competiţie de la Londra. Anul trecut, el la fel a fost eliminat în prima rundă preliminară.

Sportivul din Moldova a mai evoluat anterior la alte două turnee de Mare Şlem, Australian Open şi US Open, însă niciodată nu a reuşit calificarea pe tabloul principal. Deocamdată, din palmares îi lipseşte prezenţa pe zgura franceză de la Roland Garros.

În noua ierarhie mondială ATP, Albot ocupă locul 195, cea mai înaltă poziţie ocupată vreodată de tenismenii moldoveni. În 2013, Radu a obţinut şi cea mai mare performanţă din carieră, a disputat finala unui turneu din circuitul Challenger.
 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.