Albia râului Durleşti va fi amenajată pentru a preveni poluarea lacului Valea Morilor

În primăvara anului curent, vor fi iniţiate lucrări de amenajare a albiei râului Durleşti, care se revarsă în lacul Valea Morilor. Lucrările vor fi desfăşurate în baza contractului de finanţare nerambursabilă, în valoare de 7,4 milioane de lei, semnat în cadrul Programului operaţional comun România-Ucraina-Moldova, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al SA „Apă-Canal Chişinău”, concomitent a fost elaborat proiectul tehnic pentru extinderea colectorului de apă menajeră de-a lungul albiei râului Durleşti. Valoarea lucrărilor de construcţie a colectorului pe segmentul de râu din str. 27 august - Buiucanii Vechi constituie circa 4 milioane de lei, surse financiare planificate spre a fi solicitate de la Fondul Ecologic Naţional.

Conform procesului tehnologic, la începerea lucrărilor de amenajare a albiei râului Durleşti este necesar să fie efectuate lucrări de pozare a colectorului pe segmentul care trece de la hotarul administrativ al oraşului Durleşti până la punctul conectării, colectorul nou de pe str. Cornului, 11/1, ceea ce presupune investiţii suplimentare în sumă de 4, 8 milioane de lei, surse ce urmează să fie identificate de către Consiliul municipal Chişinău din bugetul municipal pentru anul 2015.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.