Al II-lea Congres al studenților farmaciști din Republica Moldova


Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” Vă invită la cel de-al II-lea Congres al studenților farmaciști din Republica Moldova, organizat de Asociația Studenților Farmaciști din Republica Moldova, în perioada 14-17 noiembrie curent. Forumul are genericul „Medicamentul și Farmacistul: Actualități și Perspective” și este dedicat aniversării a 55-a a Facultății de Farmacie.

Deschiderea oficială a congresului va avea loc în data de 14 noiembrie, cu începere de la ora 17:00, în incinta Blocului didactic nr. 2, Aula nr. 4 (str. Mălina Mică, 66).

În cadrul forumului vor fi  abordate subiecte prioritare ce țin de cercetările din domeniul medicamentului și de actualitățile în practica farmaceutică: abilități de înțelegere și de utilizare a informației cu privire la automedicație, efectele adverse ale anabolicelor, surse naturale și netradiționale de coloranți, surse de celule stem pentru terapie și frumusețe, problematica bolilor rare în sistemul de sănătate și medicamentele orfane în activitatea farmacistului clinician, elaborarea sistemului informațional automatizat de evidență a personalului farmaceutic, bioingineria genetică - viitorul industriei farmaceutice autohtone, interacțiuni medicamentoase semnificative clinic, oportunitatea dezvoltării carierei unui farmacist, cercetări în domeniul farmaceutic, repere teoretice și practice privind principiul legalității actului farmaceutic etc.

Potrivit organizatorilor, congresul va include conferințe magistrale, ateliere, workshopuri, ce vor fi ținute de către profesori autohtoni și invitați de peste hotare.

În cadrul atelierelor practice, participanții vor discuta despre rolul farmacistului în prevenirea erorilor de medicație, incompatibilitățile și interacțiunea la asocierea medicamentelor într-o singură seringă, comunicarea cu pacienții și consilierea lor ș.a.

La forum vor participa somități în domeniu din România, Austria și Republica Moldova. La eveniment sunt așteptați cca 150 de participanți.


Departamentul Comunicare și Relații Publice
IP Universitatea de Ștat de Medicină și Farmacie
”Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova

relatiipublice@ușmf.md
Tel.:022 205 235, 022 205 367
GȘM: 79 087 267
Fax: 022 242 411

www.ușmf.md

 

DISCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenția de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea și esența conținutului comunicatului, prezentat spre publicare și/sau distribuire.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.