Ajutorul umanitar din partea Chinei va ajunge astăzi în instituţiile medicale din ţară

Cele peste 3 tone de ajutor umanitar din partea Chinei pentru Moldova vor ajunge astăzi în instituţiile medicale din ţară. Ajutorul umanitar include echipamente de protecţie individuală pentru personalul medical, transmite IPN.

Ministra sănătăţii, muncii şi protecţiei sociale, Viorica Dumbrăveanu, a declarat, la ceremonia de donare, că lotul conţine elemente de protecţie esenţiale în lupta cu COVID-19, iar distribuirea acestora va fi realizată astăzi către instituţiile medicale din întreaga tară, în dependenţă de profilul, capacitatea instituţiei şi numărul de pacienţi infectaţi cu noul tip de coronavirus.

Preşedintele ţării, Igor Dodon, a comunicat că săptămâna viitoare, cu suportul Chinei şi a Federaţiei Ruse, care va pune la dispoziţie un avion militar, se vor aduce 40-45 de tone de consumabile, medicamente, teste, utilaje şi echipamente necesare pentru a face faţă crizei pandemice din ţară. „Sunt ferm convins că vom reuşi, împreună cu specialiștii din Republica Moldova, împreună cu partenerii noştri, să facem fată acestei provocări”, a menţionat Igor Dodon.

Ambasadorul Chinei, Zhang Yinghong, a declarat că, deși China se confruntă în continuare cu presiuni mari în activitatea sa de prevenire a epidemiei, este deschisă să facă tot posibilul pentru a oferi asistență umanitară Republicii Moldova. „COVID-19 este dușmanul întregii omeniri, iar în fața dificultăților, trebuie să ne unim puterile, să ne ajutăm reciproc și să luptăm împreună pentru a învinge în sfârșit această pandemie”, a menționat diplomatul.

Un comunicat de presă remis de Ambasada Chinei precizează că, pe 10 aprilie, cel de-al treilea lot de ajutor cu materiale anti-epidemice din partea Guvernului Chinez a ajuns la Chișinău. Greutatea totală a materialelor de ajutor de la guvernului chinez este de 3 tone și include 100000 de măști medicale, 500 de termometre cu infraroșu și 1000 de seturi de îmbrăcăminte de protecție medicală, ochelari, mănuși și protectori pentru încălțăminte.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.