Ajutorul din partea UE este încurajare pentru noua echipă guvernamentală, Maia Sandu

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, salută decizia Uniunii Europene de a acorda Republicii Moldova circa 745 de milioane de lei, ajutor nerambursabil. Suma este parte a Planului de recuperare economică în valoare de 600 de milioane de euro, susținere din partea UE pentru următorii trei ani, transmite IPN.

„Sprijinul UE vine după o lungă perioadă de îngheț al asistenței europene, cauzat de fostele guvernări. Așa cum am promis în campania electorală, am reușit să relansăm dialogul politic cu Uniunea Europeană și să reluăm asistența financiară. Republica Moldova recâștigă, pas cu pas, încrederea partenerilor strategici. Acest sprijin european este și un semnal de încurajare pentru noua echipă guvernamentală în angajamentul ei de a curăța instituțiile, a combate corupția și a lansa programe de dezvoltare a țării”, a declarat Maia Sandu.

Sefa statului a menționat că banii oferiți acum de UE vor merge în bugetul de stat, pentru cele mai urgente necesități, inclusiv pentru combaterea COVID-19 și susținerea economică a întreprinderilor afectate de pandemie.

„Este un ajutor substanțial și suntem recunoscători pentru el”, a reiterat Maia Sandu.

Aflată în vizită la Chișinău, Potrivit Katarínei Mathernová, director general adjunct pentru politica de vecinătate și negocieri de extindere în cadrul Comisiei Europene, a comunicat că primele măsuri din cadrul Planului de redresare economică vor fi în curând realizate, odată cu debursarea a 36 de milioane de euro, pentru a sprijini eforturile autorităților în lupta cu consecințele pandemiei. „Moldova se poate baza pe asistența UE în drumul său spre reforme și redresare, aducând rezultate tangibile cetățenilor”, a spus oficialul european.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.