Ajutoare financiare pentru asistenți parentali profesioniști

32 de asistenți parentali profesioniști din cadrul Direcției pentru protecția drepturilor copilului din municipiul Chișinău vor beneficia de un sprijin financiar în mărime de o mie de lei. O hotărâre în acest sens a fost aprobată de către Comisia municipală de stabilire și acordare a ajutorului material, la propunerea primarului Ion Ceban, transmite IPN.

Potrivit edilului, acești specialiști îngrijesc de copiii din plasament 24 din 24 de ore, șapte zile pe săptămână, dar, conform cadrului legal, sunt remunerați doar pentru cinci zile de lucru, adică pentru 40 de ore.

De asemenea, trei copii rămași temporar fără ocrotire părintească, plasați în Serviciul de asistență parentală profesionistă, vor beneficia de sprijin financiar în mărime de cinci mii de lei, în vederea pregătirii acestora către noul an școlar.

Cinci persoane din familii cu venituri mici din capitală și care suferă de boli grave vor beneficia de ajutoare materiale în sumă de 95 de mii de lei pentru acoperirea cheltuielilor pentru tratamentele chirurgicale costisitoare.

Primăria va acorda și un ajutor unic de 500 de lei pentru 76 de donatori activi de sânge, care sunt și membri ai Asociației Donatorilor din Republica Moldova. Prin această susținere ne propunem să promovăm în continuare donarea voluntară de sânge, a remarcat edilul.

În total, în vederea realizării programelor menționate și susținerii a 116 persoane și familii vulnerabile, din bugetul municipal, au fost alocați 180 de mii de lei.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.