Air Moldova: Solicitarea de a stopa comercializarea biletelor este nefondată și nelegitimă

Compania Air Moldova consideră solicitarea Autorității Aeronautice Civile de a stopa comercializarea biletelor pentru sezonul de vară 2023 drept nefondată și nelegitimă. Reacția operatorului vine după ce AAC a anunțat că a depistat deficiențe grave de ordin financiar după o inspecție inopinată, transmite IPN.

Potrivit Air Moldova, informația precum că compania ar comercializa bilete pentru orarul de vară 2023 în lipsa unei autorizații și în lipsa unui orar aprobat este distorsionată și are ca scop denigrarea imaginii companiei, inclusiv perturbarea activității comerciale.

„AAC organizează regulat verificări, inspecții, solicitări inopinate, urgente și imediate exclusiv pentru Air Moldova, având drept scop distragerea personalului operațional de la activitatea curentă, crearea piedicilor activității comerciale, demoralizarea personalului, manipularea opiniei publice cu titluri de știri și defăimarea imaginii Air Moldova. Air Moldova a înaintat către AAC cererea solicitată, prin care a contestat toate neconformitățile indicate în „Raportul de audit” sau „Prescripția Inspectorială” vădit fabricată care include în sine informații eronate, nejustificate și abuzive”, se arată într-un comunicat de presă al operatorului.

Air Moldova susține că favorizarea altor companii aeriene este subiectul care ar trebui să atragă atenția publicului larg, având în vedere că soția actualului director adjunct interimar al Autorității Aeronautice Civile este angajată în cadrul unei alte companii aeriene din Republica Moldova.

„În prezent prin acțiunile sale Autoritatea Aeronautică Civilă nu face nimic altceva decât să se alăture jocurilor politice și atacurilor asupra Air Moldova care au drept scop sabotajul activității operaționale și economice a companiei, generarea pierderilor irecuperabile pentru Air Moldova precum și un impact puternic social. Ce se întâmplă de fapt? Politicul țării utilizează toate pârghiile inclusiv colaborarea cu concurenții cei care au dosare penale fără derulare în instanțe, organele de stat, sectorul bancar pentru a falimenta Air Moldova și a prelua controlul asupra unei companii, reiterăm private”, se mai arată în comunicat.

Operatorul mai menționează că  nu va tolera tentativele de abuz și atacurile asupra sa, fapt pentru care va acționa în instanță declarațiile denigratoare ale Autorității Aeronautice Civile. De asemenea, urmează să sesizeze Procuratura Generală despre „fărădelegile comise în sectorul Aviației Civile din Republica Moldova”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE