Agricultorii suspendă protestul, dar amenință cu blocarea drumurilor

Agricultorii care, acum două săptămâni, au venit cu tractoarele în Piața Marii Adunări Naționale, își suspendă protestul. După consultări în teritoriu, spun aceștia, vor iniția  alte măsuri, cum ar fi blocarea drumurilor, dar și a Portului Giurgiulești, transmite IPN.

Directorul executiv al asociației obștești „Forța Fermierilor”, Alexandru Slusari, a declarat că autoritățile îi tratează cu aroganță și sfidare. A fost întocmită o listă cu doar 54 de întreprinderi care sunt în stare de pre-faliment pentru că nu pot achita creditele, datoriile la inputuri etc. Cele mai importante revindecări ce țin de compensații au rămas fără răspuns. „Halal de această guvernare că nici nu vrea să discute cu agricultorii. Din punctul meu de vedere, această atitudinea față de fermierii o să fie taxată în următoarea perioadă”, susține liderul asociației.

Potrivit lui, s-a decis că nu are rost ca fermierii să se certe cu polițiștii, să intre în conflicte și altercații cu ei. Astfel, agricultorii vor reveni în localitățile lor pentru a se consulta timp de două săptămâni cu privire la alte forme de protest. „Vom consulta agricultorii din raioane pentru a decide acțiuni cum ar fi blocarea tuturor drumurilor în țară, a Portului Giurgiulești sau altele. În paralel vom lucra cu comisia instituită de Ministerul Agriculturii, vom insista pe rambursarea TVA și pe subvenții pentru agricultori. Dacă nu se schimbă nimic, vom recurge la aceste măsuri cu implicarea a agricultorilor din toată țara”, a mai spus Alexandru Slusari.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.