Agricultorii au blocat traseele la Căușeni și la Leova

Agricultorii care au ieșit astăzi, 11 august, cu tractoarele la protest în mai multe raioane au blocat traseele la Căușeni și la Leova. După ceva vreme, ambele trasee au fost deblocate.

Contactată de IPN, ofițerul de presă al Inspectoratului General al Poliției, Mariana Bețivu, a declarat că poliția se află la fața locului pentru a asigura ordinea publică. Acțiunile de blocare a traseelor urmează să fie documentate.

Agricultorii din centrul și sud-estul țării, afectați de secetă și de grindină, și-au scos astăzi, 11 august, tehnica din dotare și protestează pe mai multe trasee din țară. Aceștia le cer autorităților să declare stare de urgență pentru sectorul agrar și să intervină cu măsuri concrete de susținere a ramurii. Ei spun că situația în care s-au pomenit este pur și simplu dezastruoasă. La Hâncești, în fața protestatarilor a venit ministrul agriculturii, dezvoltării regionale și mediului, Ion Perju, care le-a enumerat agricultorilor măsurile întreprinse de Guvern până acum și le-a spus că acestea continuă.

Agricultorii solicită ca resursele financiare alocate pentru acoperirea pierderilor financiare suportate să fie de cel puțin trei mii de lei per hectar. De asemenea,  solicită scutiri la plata impozitelor salariale și funciare, dar și vacanță fiscală pentru primele șase luni ale anului 2021. Agricultorii cer convocarea ședinței extraordinare a Parlamentului pentru a adopta deciziile de implementare a revendicărilor înaintate.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.