Agenții economici pot să se înscrie la cursuri de instruire privind utilizarea sistemului informatic „e – Factura”

Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe (CTIF) invită agenții economici interesați de utilizarea sistemului informațional automatizat (SIA) „e – Factura” să se înscrie la unul din cele două cursuri de instruire cu această temă, pe care CTIF le va organiza la 15 și 29 noiembrie 2019. Cursurile au o durată de patru ore fiecare și vor fi desfășurate la sediul Centrului de instruire în finanțe al CTIF amplasat pe adresa: mun. Chișinău, str. Pușkin 45, etajul 2.

Scopul principal al
instruirilor este de a oferi agenților economici care desfășoară activități economico – financiare suport consultativ și tehnic în ceea ce privește crearea, redactarea, semnarea electronică și circulația electronică a facturilor fiscale în format electronic prin intermediul SIA „e – Factura” , administrat de CTIF.

Amintim
mai bine de 70% din durata instruirilor privind utilizarea SIA „e – Factura”  este rezervat exercițiilor practice și 30% - aspectelor teoretice. Acest format oferă participanților la instruiri posibilitatea de a-și consolida abilitățile de utilizare a serviciului e – Factura”, abilități ce le vor ajuta să-și îndeplinească corect și rapid obligațiile privind prezentarea facturilor fiscale.

Mai multe informații
despre temele, durata și orarul instruirilor privind utilizarea serviciilor fiscale electronice, inclusiv a SIA „e – Factura”, pot fi găsite pe pagina web oficială a CTIF, accesând link –ul: https://ctif.gov.md/servicii-de-instruire-si-call-centru.

Agenții economici care doresc să participe la cursurile nominalizate
urmează să se înscrie în prealabil în regim online, accesând http://cursuri.ctif.md/ro sau la numerele de telefon: 022 822 032, 068669942.

În primele zece luni ale anului curent, CTIF a desfășurat 30 cursuri de instruire privind utilizarea SIA
„e – Factura” la care au participat 270 de agenți economici.

 

Serviciul de presă al CTIF
13 noiembrie 2019

 

DISCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenția de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea și esența conținutului comunicatului, prezentat spre publicare și/sau distribuire.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.