Agenții economici care speculativ majorează prețurile vor fi sancționați, Igor Dodon

Agenții economici care majorează speculativ prețurile riscă să fie sancționați, a anunțat președintele Igor Dodon după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19, transmite IPN.

„Nu există premise la această etapă, pentru că tot ce ține de rezervele pe intern, noi avem rezerve și nu avem probleme în ceea ce ține de securitatea alimentară. Tot ceea ce ține de importuri – au fost blocaje câteva zile la frontiera Sloveniei, Ungariei, României – aceste probleme au fost soluționate prin implicarea Guvernului, a Ministerului Afacerilor Externe. Noi suntem în contact cu toți transportatorii, de aceea, rețelele de comerț, nu aveți motive să majorați prețurile”, a declarat președintele.

Potrivit șefului statului, este examinată și posibilitatea de a plafona prețurile pentru produsele de primă necesitate. Autoritățile pregătesc un pachet de măsuri pentru susținerea sectorului real al economiei, precum și a cetățenilor care stau temporar acasă.

Șeful statului a mai spus că este examinată și posibilitatea de a prevedea sancțiuni penale pentru promovarea știrilor false. „Noi nu avem altă soluție pentru că, în această situație îndeosebi, panica este mai rea decât pandemia”, a mai spus Igor Dodon.

În Republica Moldova a fost declarată stare de urgență pentru 60 de zile, începând cu 17 martie, în vedere situația epidemiologică legată de răspândirea cornavirusului de tip nou COVID-19. Până acum, au fost confirmate 36 de cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus. O persoană s-a vindecat, iar alta a decedat.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.