Agenția Proprietății Publice cheamă în instanță Avia Invest

Agenția Proprietății Publice cheamă în instanță Avia Invest, cerând încasarea penalităților și daunelor pentru neîndeplinirea obligațiilor contractuale prevăzute pe direcții investiționale. Cererea este pusă pe rol la Judecătoria Chișinău, sediul Centru, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă APP menționează că, în perioada primei etape investiționale, concesionarul activelor Aeroportului Internațional Chișinău, „Avia Invest”, nu și-a onorat integral obligațiile prevăzute de contractul de concesiune. Mai exact, pentru unele din direcțiile investiționale, „Avia Invest” a executat lucrări concesionale cu 8,8 milioane de euro mai puțin decît este prevăzut în Programul investițional.

Din acest motiv, la recomandările Comisiei de monitorizare a concesiunii, Agenția Proprietății Publice a expediat, în februarie anul curent, la adresa „Avia Invest” o notificare prin care a solicitat achitarea daunelor, care la acel moment erau de 500 de mii de euro. La data de 14 februarie, „Avia Invest” a refuzat să satisfacă pretențiile înaintate de Agenție, se menționează în comunicat.

Solicitată de IPN pentru o reacție, Rodica Rusu, purtător de cuvânt, a precizat că Avia Invest își menține poziția exprimată anterior, în care a solicitat autorităților să-și retragă cererea de chemare în judecată, ținând cont că toate datoriile au fost stinse, inclusiv și taxele curente, chiar și pentru luna aprilie privind plata pentru supravegherea aeronautică de către Autoritatea Aeronautică Civilă. „Asta a fost adresarea noastră și, de fapt, este poziția în continuare a companiei. Deja, imediat ce administrația va avea o părere vizavi de acest mesaj al Agenției Proprietăți Publice, probabil și departamentul nostru de juriști o să studieze ce au zis ei, și în scurt timp vom veni cu o reacție, dacă este cazul”, a menționat Rodica Rusu.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.