Agenția de Mediu a stabilit perioadele de interzicere a pescuitului în 2024

Agenția de Mediu a stabilit perioade de prohibiție a pescuitului sportiv, amator și de agrement al oricăror specii de pești. De la 8 aprilie până la 14 iunie inclusiv, se interzice pescuitul în fluviul Nistru pe sectorul de la satul Naslavcea până la orașul Camenca, în lacul de acumulare Dubăsari. În aceeași perioadă, va fi interzis pescuitul în fluviul Nistru în sectoarele de la barajul Centralei Hidroelectrice Dubăsari până la satul Palanca (km 28) și în brațul Turunciuc, precum și în lacul Cahul, transmite IPN.

În perioada 8 aprilie-30 iunie, pescuitul este interzis pe râurile Ciorna, Răut, Ichel, Bâc și Botna, afluenți ai fluviului Nistru, cu excepția obiectivelor acvatice piscicole artificiale construite pe ele. Prohibiția este stabilită și pentru râurile Larga, Vilia, Lopatnic, Racovăţ, Ciuhur, Camenca, Gârla Mare, Delia, Nârnova, Lăpuşna, Sarata, Tigheci afluenți ai râului Prut, cu excepția obiectivelor acvatice piscicole artificiale construite pe ele. De asemenea, se interzice pescuitul, în aceeași perioadă, în bălțile Manta și pe râurile Cogâlnic, Cahul, Ialpug, cu excepția obiectivelor acvatice artificiale construite pe ele.

De la 9 aprilie până la 7 iunie inclusiv, se interzice pescuitul în râul Prut, de la intersecția lui cu frontiera de nord a Republicii Moldova cu Ucraina până la satul Tețcani, în lacul de acumulare Costeşti-Stânca, precum și în râul Prut pe sectorul de la barajul nodului hidrotehnic Costeşti-Stânca până la satul Giurgiulești.

La fel, este interzis pescuitul pe tot parcursul anului la 100 m în amonte și în aval de podurile de peste fluviul Nistru și râul Prut, în golful Goieni și în lacul Beleu, precum și în alte locuri stabilite prin ordin.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.