Aeroportul Internațional Chișinău are un nou proprietar

NR Investments Ltd, o firmă de investiții imobiliare, fondată în 2007 și înregistrată în Insulele Canalului, a confirmat procurarea a 95% din compania Avia Invest, concesionară a Aeroportului Internațional Chișinău. Contractul a fost ratificat astăzi, 19 august, de către reprezentații Avia Invest și unicul beneficiar al firmei NR Investments, Nat Rothschild, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al noilor proprietari, NR Investments are o experiență vastă în investiții în infrastructură și proprietăți imobiliare din Europa Centrală. Investițiile anterioare includ Porto Montenegro, un port pentru yachturi de lux; Trigranit, cel mai mare dezvoltator imobiliar din Europa Centrală; complexul de film Korda Studios din Budapesta, precum și multe alte proiecte imobiliare în toată regiunea.

Cumpărătorul promite să ofere mai multe detalii în luna septembrie.

În prezent, 16 companii aeriene efectuează zboruri de pe Aeroportul International Chișinău, spre 38 de destinații, printre care: Londra, Dublin, Paris, Istanbul, Moscova etc. Aeroportul Internațional Chișinău a deservit în 2018 aproape trei milioane de pasageri, o creștere cumulativă de 14,8% din 2010. În 2019 se preconizează să depășească trei milioane de pasageri.

Operațiunile și managementul Aeroportului Internațional Chișinău au fost transferate către Avia Invest în noiembrie 2013, în baza unui parteneriat public-privat. Compania concesionară s-a angajat să administreze aeroportul timp de 49 de ani și să investească în modernizarea lui 250 de milioane de euro.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.