Adunarea Populară a Găgăuziei își anulează decizia de a organiza alegeri pe 4 aprilie

Adunarea Populară a Găgăuziei și-a anulat astăzi, 3 februarie, decizia anterioară de a organiza alegeri pe 4 aprilie. Motivul invocat este că nu s-a reușit deocamdată completarea componenței Comisiei Electorale Centrale de la Comrat, care trebuie să organizeze scrutinul. Unii deputați din regiune s-au referit și la faptul că nu s-a dat încă votul final pentru bugetul din acest an, transmite IPN.

În cadrul ședinței, s-a propus ca alegerile să fie organizate pe 11 aprilie, însă această propunere nu a acumulat numărul necesar de voturi. Proiectele cu privire la componența Comisiei Electorale și data alegerilor urmează să fie dezbătute la următoarea ședință.

Alegerile ordinare ale Adunării Populare, organ legislativ al Găgăuziei – unitate teritorială autonomă cu statut special în componența Republicii Moldova, s-au desfășurat pe 20 noiembrie 2016. Mandatul actualei componențe a expirat la 20 ianuarie anul curent, la patru ani de la convocarea primei ședințe. Mandatul Comisiei Electorale Centrale de la Comrat a expirat pe 24 decembrie 2020.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.