Adunarea Generală a Judecătorilor se amână

Adunarea Generală a Judecătorilor, stabilită pentru data de 1 octombrie, a fost amânată pentru 3 decembrie. O hotărâre în acest sens a fost adoptată de către Consiliul Superior al Magistraturii în ședința de marți, 21 septembrie, transmite IPN.

Chestiunea a fost introdusă suplimentar pe ordinea de zi a ședinței, la propunerea președintelui interimar al CSM, Dorel Musteață, care a invocat necesitatea operării unor modificări legislative legate de desfășurarea Adunării Generale a Judecătorilor.

Ajunși la examinarea chestiunii în cauză, membrii Consiliului au intrat în deliberări, în urma cărora și-au anunțat hotărârea aprobată cu opt voturi.

Pe lângă stabilirea datei, la care va avea loc ședința Adunării Generale a Judecătorilor, CSM a stabilit și proiectul agendei. Pe agendă se regăsește alegerea a șase membri permanenți și doi membri supleanți ai CSM – câte unul din rândul judecătoriilor de nivelul Curții Supreme de Justiție și din rândul curților de apel, iar patru din rândul judecătoriilor. De asemenea, urmează să fie aleși membrii mai multor colegii ale CSM.

 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.