Adjunctul procurorului general, Ruslan Popov, va fi verificat de către ANI

Adjunctul procurorului general, Ruslan Popov, va fi verificat de către Autoritatea Națională de Integritate, după ce procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a luat act de o investigație jurnalistică, în care este vizat Ruslan Popov. Într-un comunicat de presă al Procuraturii Generale se spune că materialele vor fi transmise către ANI pentru examinare, după ce Alexandr Stoianoglo a luat act de raportul lui Ruslan Popov asupra faptelor în care este vizat, transmite IPN.

Potrivit PG, Ruslan Popov insistă asupra faptului că proprietățile vizate în articol, cu excepția casei de locuit a familiei și automobilului soției și al său, nu-i aparțin lui, ci părinților și familiei fratelui său. Iar toate mijloacele financiare investite au proveniență legală și pot fi confirmate. Ruslan Popov afirmă că părinții săi nu au 100 de hectare, ci 20 ha de livadă. Maică-sa de 15 ani muncește în Italia, are venituri legale, iar acolo de mai bine de 10 ani este stabilit cu traiul și fratele său, împreună cu familia și că toți au investit în afacerea dată mai multe proprietăți, inclusiv provenite din realizarea unor imobile.

Referitor la proprietățile de care dispune, agonisite inclusiv de părinții soției, adjunctul procurorului general a informat că părinții soției sale au locuit și muncit toată viața în Ucraina, au avut o afacere în domeniul cultivării și comercializării legumelor, iar de mai bine de cinci ani au trecut cu traiul în Republica Moldova, la fiică, construindu-și o casă separată.

Concomitent, Ruslan Popov consideră că informațiile denigratoare ce atentează la onoarea dânsului și a familiei sunt regizate intenționat de către anumite persoane și grupuri de interese politice, economice și criminale, ca rezultat al activității lui profesionale în cadrul Procuraturii din ultima perioadă, care le afectează confortul și ar putea determina atragerea lor la răspundere.

Potrivit comunicatului, Procuratura Generală este interesată ca toate aspectele vizate în respectivul material jurnalistic să fie examinate și clarificate de Autoritatea Națională de Integritate, obiectiv și în termeni proximi.

ANI informează că urmare sesizării depuse de către Centrul de Analiză și Prevenire a Corupției referitor la adjunctul procurorului general, Ruslan Popov, la 3 ianuarie sesizarea a fost repartizată în cadrul Inspectoratului de Integritate. Ulterior, la 17 ianuarie, după verificarea prealabilă a sesizării, a fost întocmit procesul-verbal prin care s-a inițiat controlul privind respectarea regimului juridic al averilor în privința lui Ruslan Popov. La 20 ianuarie, informația despre inițierea procedurii de control a fost expediată în adresa Centrului de Analiză și Prevenire a Corupției, iar persoana supusă controlului a fost notificată despre inițierea procedurii de control. La moment, inspectorul de integritate se află în procedura de acumulare a materialului probator, fiind solicitate în acest sens materiale și din cadrul Procuraturii Generale.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.