Acuzații de atac raider asupra unei firme fondate de Societatea Invalizilor Buiucani

Administratorul statutar al Societății cu Răspundere Limitată „Asgardan Grup” , fondate de Asociația Obștească „Societatea Invalizilor Buiucani”, Boris Timotin, susține că organizația a fost supusă unui atac raider, cu participarea ex-administratorului Vladimir Mitioglo.

Într-o conferință de presă la IPN, Boris Timotin, a spus că atacul raider a avut loc cu implicarea mai multor persoane, prin intermediul instituției de mediere, instituției de executare, instituției de insolvabilitate și cu suportul instanțelor de judecată.

Boris Timotin susține că Vladimir Mitioglo a fost desemnat administrator la AO „Societatea Invalizilor Buiucani” în 2015. Iar de atunci, un grup afiliat de persoane în mod intenționat a adus întreprinderea în insolvabilitate.

Potrivit lui Boris Timotin, în acest timp, ferma de porcine de la Corlăteni, deținută de „Asgardan Grup” SRL, „a fost ocupată prin atac raider de „Elisav Nacamy” SRL”. Timp de trei ani, fiind în procedură de supraveghere, ferma era în proprietatea „Asgardan Grup”, dar activitatea era desfășurată de „Elisav Nacamy”. Boris Timotin menționează că întreprinderea, în perioada 2010-2015, pe când el o conducea, a avut un venit de 30 de milioane de lei, iar după 2015 a avut pierderi de 20 de milioane și datorii care trebuie acum achitate.

Boris Timotin intenționează să depună în instanța de judecată cerere de revizuire a deciziei de instituire a procedurii de insolvabilitate, acuzând că administratorul lichidator „este parte a unui grup criminal”.

Boris Timotin a mai spus că „justiția în Moldova e teritoriul unui haos”, este un loc unde unii judecători pot decide orice, încălcând legislația, mai ales că nu există cineva care să reacționeze prompt  la încălcări, astfel „transformând justiția într-o monedă cu care se fac tranzacții”.

 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.