ACUM manifestează la MAI: „Apărați poporul, nu uzurpatorul!”

Mișcarea de Rezistență Națională ACUM desfășoară luni, 9 iulie, de la ora 07.30, o acțiune în fața Ministerului Afacerilor Interne, cu genericul: „Apărați poporul, nu uzurpatorul!”. Evenimentul este anunțat pe o rețea de socializare, transmite IPN.

Manifestanții se vor aduna pentru a le spune reprezentanților forțelor de ordine că ei sunt umiliți, batjocoriți și folosiți în scopuri improprii meseriei. „Pe caniculă, ore în șir, ei sunt impuși să stea de gardă pentru a apăra proprietățile personale ale unor criminali și sediul PDM, pe când, de fapt, ei au jurat credință poporului pentru apărarea drepturilor constituționale ale acestuia. De facto, ei sunt impuși să apere criminalii și hoții, care într-un stat de drept ar fi stat demult la pușcărie”, se spune în mesajul transmis de către Comitetul ACUM.

În același mesaj se mai spune că polițiștii care se adună într-un număr mare la protestele organizate la sediul PDM și în preajma locuinţei liderului PDM, Vlad Plahotniuc, fac uz de prevederile clare ale Codului de etică și deontologie al funcționarului public cu statut special din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

După acțiunea din fața Ministerului Afacerilor Interne, manifestanții se vor îndrepta către Primărie, pentru a picheta instituția în timpul ședinței săptămânale a serviciilor municipale.

Mișcarea de Rezistență Națională ACUM s-a creat ca reacție la decizia de invalidare a alegerilor noi ale primarului de Chișinău și are printre lideri fruntași din PAS, PPPDA, PLDM și reprezentanți activi ai societății civile.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.