Activitatea agenţiilor de turism şi turoperatorilor din Moldova, în scădere

Agențiile de turism şi turoperatorii din Republica Moldova, în prima jumătate a anului 2016, au acordat servicii turistice la circa 87 de mii de turişti şi excursionişti, cu 9% mai puţin decât în perioada corespunzătoare din anul 2015. Biroul Naţional de Statistică precizează că reducerea numărului de turişti şi excursionişti a fost condiţionată de micşorarea participanţilor la turismul receptor – cu 15% şi emiţător – cu 10,9%. Totodată, numărul acestora a fost în creştere la turismul intern – cu 2,1%, transmite IPN.

Din cei 5,7 mii de turişti şi excursionişti străini care au vizitat Republica Moldova în ianuarie-iunie 2016 şi au beneficiat de serviciile agenţiilor de turism şi ale turoperatorilor, majoritatea au sosit în scopuri de odihnă, recreere şi agrement. Ponderi însemnate le-au revenit cetăţenilor din România, Ucraina, Federaţia Rusă, Germania, Statele Unite ale Americii.

În același timp, prin intermediul agenţiilor de turism şi turoperatorilor au plecat în străinătate peste 64 de mii de turişti şi excursionişti moldoveni. Majoritatea au preferat să călătorească, în principal, în Turcia, Bulgaria și România.

Numărul de turişti şi excursionişti participanţi la turismul intern a constituit 16,5 mii, în creştere față de anul precedent. Deplasarea rezidenţilor moldoveni în interiorul ţării, în scop turistic, a fost organizată în special de agenţiile de turism şi turoperatorii din municipiul Chişinău.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.