Activistul Sergiu Ungureanu solicită sistarea practicilor ilegale de urmărire

Activistul civic Sergiu Ungureanu solicită sistarea practicilor ilegale de urmărire, a interceptărilor telefonice, perchezițiilor la domicilii și filmărilor fără temei a persoanelor care nu manifestă simpatii față de regimul aflat la putere. Într-o conferință de presă la IPN, activistul a declarat că el însuși a fost supus unor asemenea tratamente în luna august 2018.

Sergiu Ungureanu a spus că i-a fost deschis un dosar penal pe baza unor postări pe rețeaua de socializare Facebook. I s-a încriminat faptul că a instigat la dezordini în masă, care urmau a avea loc la mitingurile opoziției din 26 și 27 august. În urma unor materiale apărute în presa apropiată regimului aflat la putere în acea perioadă, i-a fost percheziționată casa și i-a fost dat ordin de restricție de a părăsi țara.

„Jurnaliștii au scris că aș pregăti, împreună cu PAS și PPDA, dezordini în masă, ceea ce este absolut aberant, nu se expune niciun adevăr”, a spus Sergiu Ungureanu.

Despre practici asemănătoare a vorbit și activistul civic Alexei Dimitrov. „Continuă și se intensifică atacurile asupra activiștilor civici prin amenzi și dosare de urmărire penală”, a declarat acesta.

Alexei Dimitrov a afirmat că are la activ peste 15 procese-verbale de contravenție, întocmite nelegitim. „Mă refer aici la cel mai răsunător caz din ultimul timp din spațiul mediatic, conflictul cu avocata Ala Popa, care se știe că este fosta soție a lui Igor Popa, procuror șef adjunct în Procuratura Generală”, a spus activistul civic.

Potrivit lui Alexei Dimitrov, deși existau probe video care demonstrau că el a fost cel agresat fizic, s-a ales cu amendă de 1000 de lei pentru huliganism și a primit altă amendă pentru încălcarea datelor cu caracter personal prin furnizarea filmării în spațiu public.

Activiștii au cerut tragerea la răspundere a celor care au admis astfel de abuzuri.

  • Sergiu Ungureanu, despre dosarul penal in care este cercetat
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE