Acțiuni de dezinfectare în blocuri și pe terenurile de joacă

Terenurile de joacă din curțile de bloc din capitală sunt dezinfectate în fiecare dimineață. Măsurile sunt luate în contextul prevenirii răspândirii noului tip de coronavirus. Șeful Direcției generale locativ-comunală și amenajare, Ion Burdiumov, spune că sunt dezinfectate și scările blocurilor. De două ori pe zi, sunt prelucrate balustradele, treptele și ascensorul. Fiecare gestionar al fondului locativ, indiferent de forma de organizare, este obligat să întreprindă aceste măsuri, a precizat funcționarul, solicitat de IPN.

De asemenea, se întreprind măsuri de igienizare a locurilor de uz comun, a camerelor de gunoi, a coșurilor de gunoi, precum și a unităților de transport utilizate în procesul de salubrizare. Muncitorilor le-au fost distribuite mănuși și măști de protecție.

Șeful DGLCA și-a reiterat apelul către părinți și tutori să respecte măsurile impuse în contextul răspândirii COVID-19, să supravegheze copiii, care au vacanță forțată, și să nu le permită să se adune în grupuri numeroase pe stadioane și terenurile de joacă. „Plimbările, sportul și alte activități în aer liber nu ar trebui restricționate de către părinți, dar copiilor trebuie să li se explice care este riscul aflării în grupuri numeroase, a mai spus șeful DGLC.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.