Accident aviatic în apropiere de Harkiv

25 de oameni au murit, iar doi au fost grav răniți în urma prăbușirii unui avion militar AN-26 în regiunea Harkiv din estul Ucrainei. La bordul avionului se aflau ofițeri și cadeți ai Universității Forțelor Aeriene „Ivan Kojedub”, transmite IPN.

Potrivit presei locale, avionul s-a prăbușit vineri seara, în jurul orei 21.00, în apropierea orașului Chuguev, la o distanță de aproximativ 2 km de aeroportul militar. Potrivit Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate din Ucraina, AN-26 s-a prăbușit în timpul apropierii de aterizare. În avion se aflau șapte ofițeri și 20 de cadeți ai Universității Forțelor Aeriene. În total de 27 de persoane. Autoritățile ucrainene au creat o Comisie de Stat pentru a identifica circumstanțele căderii avionului militar.

Ministrul moldovean al apărării, Alexandru Pînzari, a exprimat condoleanțele colegilor militari și familiilor celor care și-au pierdut apropiații în accidentul aviatic. „În aceste clipe de grea încercare, suntem alături de Forțele Armate ale Ucrainei”. „Este o pierdere imensă pentru Forțele Armate ale  Ucrainei și întreg poporul ucrainean...Drum lin spre stele, camarazilor!”, a scris Alexandru Pînzari  pe o rețea de socializare.
 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE