Academia confirmă participarea în Divizia Naţională

Academia Chişinău este ultima echipă care a confirmat participarea în Divizia Naţională la fotbal. Din cauza problemelor financiare, formaţia din capitală a fost la un pas să se retragă din campionat, iar locul ei să fie luat de Saxan Ciadîr-Lunga, club din Divizia A, posesor al Licenţei Naţionale, transmite IPN.

„Studenţii” au revenit abia astăzi, 15 iulie, la antrenamente după pauza de vară.  Preşedintele echipei, Alexandru Cojuhari, a anunţat pentru siteul moldfootball.com că echipa sa va evolua în sezonul 2013-2014 doar cu jucători sub 21 de ani. Deocamdată Academia se va pregăti sub comanda lui Valeriu Catană. În stagiunea trecută, echipa s-a clasat pe locul 7 în eşalonul superior, chiar dacă a avut în lot mai mulţi jucători de la selecţionata Moldovei.

Divizia Naţională începe pe 27 şi 28 iulie cu meciurile primei etape: Rapid - FC Costuleni, Sheriff - Zimbru, Academia - Dinamo-Auto, Olimpia – Veris, Dacia –  FC Tiraspol, Milsami – Speranţa.

Comitetul de Fotbal Profesionist al FMF a elaborat o nouă formulă a programului de competiţii în Divizia Naţională. Conform acesteia, cluburile aflate în fruntea clasamentului vor disputa meciurile directe între ele în ultimele etape ale campionatului.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.