Absolvenții universităților din Moldova pot efectua un stagiu de practică la Berlin

Bundestagul Germaniei invită și în anul 2023 absolvenții instituțiilor de învățământ superior din Republica Moldova la Berlin pentru a efectua un stagiu de practică de cinci luni în cadrul biroului unui deputat german. Sunt eligibili solicitanții cu studii superioare, cunoștințe bune de limbă germană și cu interes pentru politică, transmite IPN.

Bursa Parlamentară Internațională a Bundestagului german oferă în fiecare an tinerilor posibilitatea de a cunoaşte sistemul parlamentar german, procesele decizionale precum şi de a acumula experienţă practică privind activitatea parlamentară, se arată într-un comunicat emis de Ambasada Germaniei la Chișinău.

Programul durează de la 1 martie până la 31 iulie 2023, participanţi beneficiind de o bursă lunară în valoare de 500 de euro, cazare gratuită şi asigurare.

Persoanele interesate trebuie să fie născute după 1 martie 1993 şi să posede cunoştinţe foarte bune de limbă germană. Informaţii detaliate despre programul de burse, condiţiile de eligibilitate, procedura de aplicare şi cea de selecţie pot fi accesate pe pagina Bundestagului. Dosarul complet urmează a fi expediat până la 31 iulie 2022 prin e-mail la info@chisinau.diplo.de într-un fişier PDF.

Anual la acest program participă circa 120 de persoane din întreaga lume. Începând cu anul 2008, deja 35 de tineri din Republica Moldova au beneficiat de posibilitatea de a face un stagiu de practică în Bundestag.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE