Absența majorității parlamentare – o nouă acțiune de uzurpare a puterii, Partidul Șor

„Absența majorității parlamentare, iar ca urmare lipsa de cvorum, au făcut ca ședința legislativului să nu mai aibă loc și aceasta nu este altceva decât o nouă acțiune de uzurpare a puterii în stat”. Declarațiile aparțin deputatei Partidului Politic Șor, Marina Tauber, și au fost făcute după ce ședința Parlamentului nu a putut avea loc în lipsă de cvorum, transmite IPN.

Marina Tauber a menționat că „gestul majorității parlamentare este parte a acțiunilor lui Dodon de a folosi starea de urgență pentru a-și impune controlul și a-și subordona toate instituțiile statului, inclusiv Parlamentul”.

Deputata a criticat unele prevederi din proiect, spunând că acestea ar urmări „îmbogățirea clanului Dodon”. „Guvernării i-a fost rușine să iasă în fața Parlamentului și a cetățenilor cu așa numitul program anticriză, care conține, în mare parte, măsuri sterile și ineficiente, care nu vor avea efecte asupra economiei și a cetățenilor”, a declarat Marina Tauber.

Şedinţa Parlamentului la care Guvernul urma să prezinte proiectul pentru care și-a angajat răspunderea nu a întrunit cvorum. În plenul legislativului nu s-au prezentat deputații din Partidul Socialiștilor și cei din Partidul Democrat. După ce Secretariatul Parlamentului a anunțat că la ședință și-au înregistrat prezența doar 39 de deputați, șefa legislativului, Zinaida Greceanîi, a declarat lipsă de cvorum.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.