AAC recomandă operatorilor aerieni naționali să evite spațiul aerian irakian și iranian

Pe fondul tensiunilor sporite din Golful Persic și Golful Oman, Autoritatea Aeronautică Civilă recomandă operatorilor aerieni naționali să evite spațiul aerian irakian și iranian, ca urmare a atacurilor cu rachete iraniene împotriva forțelor conduse de SUA. De asemenea, se recomandă să evalueze zonele afectate și să pună în aplicare măsurile necesare pentru a evita pericolul asupra aviației civile, transmite IPN.

În acest context, Agenția pentru Siguranța Aviației Uniunii Europene (EASA) a împărtășit o recomandare cu autoritățile naționale  „ca o măsură de precauție”, în timp ce a efectuat o evaluare completă a situației din regiune.

Într-un comunicat de presă se menționează că, în scopul anticipării unor situații de criză, Autoritatea Aeronautică Civilă urmează să emită o dispoziție prin care solicită operatorilor aerieni naționali să sporească nivelul de control, starea tehnică și navigabilitatea aeronavelor pe care sunt instalate motoare similare cu cel a aeronavei care s-a prăbușit în Iran.

Un avion ce aparținea unei companii ucrainene și care avea la bord peste 170 de persoane s-a prăbușit miercuri, 8 ianuarie, la scurt timp după decolarea de pe aeroportul Imam Khomeini din Teheran. Aeronava zbura spre Kiev și avea la bord pasageri din Iran, Ucraina, Canada, Germania, Suedia, Marea Britanie și Afganistan. Presa scrie că aeronava era în flăcări încă în aer, înainte să se prăbușească. Conform versiunilor preliminare, incidentul aviatic s-ar fi produs din cauza unei defecțiuni la motor. Autoritățile de la Kiev susțin că sunt luate în considerare și alte eventuale cauze ale prăbușirii.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.