A treia încercare a premierului de a prezenta angajarea răspunderii a eșuat

A treia tentativă a Guvernului de a prezenta angajarea răspunderii în fața Parlamentului, pentru mai multe proiecte de legi, a eșuat. Ședința în plen, stabilită pentru astăzi, 6 iulie, nu a avut loc din cauza lipsei de cvorum, transmite IPN.

În Parlament s-au prezentat 50 de deputați din cei 101. La fel ca și la ședințele eșuate de joi și vineri, în plen nu s-au prezentat deputații Ilan Șor, Ștefan Gațcan, cei din Platforma Demnitate și Adevăr, Partidul Acțiune și Solidaritate, Grupul Pro Moldova și cei din Partidul Șor.

„Nu vă pare interesantă situația aceasta, stimați colegi? Foarte interesantă. Colegii noștri, deja a treia oară boicotează ședințe plenare. Trei din ei, de fapt doi, am informație în scris că ei vor boicota în continuare ședințele. Noi am avut ședința Biroului Permanent, am discutat această situație. Acum, dacă colegii nu s-au prezentat, nu avem cvorum. Constat lipsa cvorumului în sală”, a declarat președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

Șefa legislativului a mai spus că miercuri va avea loc ședința ordinară a Biroului Permanent, la care urmează să fie discutată situația și cât „poate dura boicotul din partea colegilor, care pur și simplu nu vor ca să intre în vigoare niște legi pe care le așteaptă toată societatea”.

În această dimineață, premierul Ion Chicu a declarat că este clar că acest Parlament s-a discreditat totalmente în fața societății și, în opinia sa, obiectivul principal este de a dizolva acest legislativ, utilizând orice cale legală posibilă. Potrivit lui Chicu, în funcție de comportamentul de astăzi al deputaților, vor urma și deciziile.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.