„A sunat aseară mama”, o carte semnată de Emilia Plugaru

Poezii de dor, despre sat și tradițiile satului, scrise de-a lungul anilor de către scriitoarea Emilia Plugaru, se regăsesc într-o nouă carte. Titlul cărții, „A sunat aseară mama”, e și titlul primei poezii din volum.

Solicitată de IPN, scriitoarea a spus că este vorba despre poezii care ating sufletul omului. Dintr-un șir de poezii pe care le are scrise, le-a selectat pe cele cu teme de dor, sat, tradiții, părinți. Și celelalte vor ajunge la cititori, în alte două volume pe care planifică să le scoată de sub tipar până în toamnă.

Poezia „A sunat aseară mama”, prima din carte, a fost scrisă trei ani în urmă, în ajun de Crăciun. „Am două fete care sunt plecate departe, în Franța. Îmi era foarte dor de ele și m-am gândit că nu sunt eu singura mamă care are dor de copii, care au fost nevoiți să plece și am scris despre dorul unei mame față de fiica ei și răspunsul fetei acestei mame”, a spus Emilia Plugaru.

Galina Furdui, maestru în artă, scrie în prefață că „A sunat aseară mama” este o carte marcată de răvășitoare confesiuni, șoapte ale inimii, care conține file cu mesaje înțelepte, sincere și care răscolesc simțirile prin bonomia revărsată în verb cu multă discreție. „Citești și te descoperi alergând prin poiana adânc-ocrotitoare a copilăriei, vegheată de blajinătatea mamei”, scrie Galina Furdui.

„Este o apariție editorială măiestrit închegată tematic. Se insistă pe diversele fațete ale temei luate în obiectiv, pe aspectele conotative ale nuanțelor, conlucrarea acestora creând un tablou de ansamblu, de plenitudine răvășitoare”, menționează Galina Furdui.

Cartea „A sunat aseară mama” poate fi găsită în librăriile din țară, dar și România. A fost editată într-un tiraj de 200 de exemplare.

Emilia Plugaru scrie poezii, povești și scenete de teatru de mai bine de 20 de ani. S-a manifestat mai ales prin literatura pentru copii. Este membră a Uniunii scriitorilor din Republica Moldova.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.