A început tipărirea buletinelor de vot pentru alegerile locale din 5 noiembrie

Comisia Electorală Centrală a început tipărirea buletinelor de vot pentru alegerile locale generale din 5 noiembrie. În total, vor fi tipărite 7 669 667 buletine de vot, dintre care 6 068 878 în limba română și celelalte în limba rusă, transmite IPN.

Pentru funcția de primar se vor tipări 2 143 410 de buletine de vot, acestea vor fi de culoare roz. Pentru funcția de consilier de nivelul I, la fel, vor fi tipărite 2 143 410 de buletine de vot, având culoarea gri afumat.

Pentru funcția de consilier raional/municipal se vor tipări 2 632 947 buletine de vot și vor avea culoare bej. Pentru funcția de primar general al mun. Chișinău și primar al mun. Bălți vor fi tipărite, în total, 749 900 de buletine de vot și vor fi de culoare violet.

Lungimea buletinelor de vot diferă în funcție de numărul de candidați înscriși în buletin. Cele mai scurte sunt buletinele de vot pentru localitățile unde a fost înregistrat câte un candidat și au o lungime de circa 10 centimetri. Cel mai lung buletin de vot are o lungime de 75 cm și conține 30 de candidați înregistrați pentru funcția de consilier în consiliul local din satul Congaz, UTA Găgăuzia.

Pentru alegerea consiliilor municipale Chișinău și Comrat, unde au fost înregistrați 35 și, respectiv, 56 de concurenți electorali, buletinele de vot vor fi tipărite sub forma de broșură.

Prețul unui buletin de vot este stabilit în funcție de lungimea acestuia – de la 0,57 lei până la 0,93 lei, cu excepția buletinelor de vot sub forma de broșură, prețul cărora este de 1,25 lei pentru mun. Chișinău și 4,35 lei pentru municipiul Comrat.

Cele 7 893 de modele de buletine se tipăresc la trei tipografii – Combinatul Poligrafic, Tipografia Centrală și la editura Universul. Valoarea totală a tirajului de buletine de vot pentru alegerile locale generale este de 5,7 milioane de lei.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.