A început construcția complexului „Chișinău Arena”

La Stăuceni au fost lansate lucrările de construcție a complexului multifuncțional de importanță națională „Chișinău Arena”. Complexul, care va dispune de o arenă polivalentă cu o capacitate de peste patru mii de spectatori, o sală dedicată pentru antrenamente și evenimente mici; bazin olimpic etc., urmează să fie dat în exploatare în termen de 12 luni, transmite IPN.

Prezent la eveniment președintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat că a promovat proiectul unui complex polivalent modern, pentru că numai printr-o investiție de asemenea amploare vor fi asigurate condiții pentru pregătirea sportivilor de performanță, organizarea unor competiții internaționale și a evenimentelor culturale de rezonanță.

„Astăzi a fost dat startul construcției celui mai impunător proiect de acest fel din țara noastră. Cred cu tărie în dezvoltarea acestui complex și sunt sigur că în afară de locuri de muncă create și un beneficiu pentru populație, complexul va avea un impact pozitiv imediat asupra economiei țării. Va aduce turiști, venituri atât la bugetul local, dar și la cel de stat”, a menționat ministrul economiei și infrastructurii, Chiril Gaburici, citat într-un comunicat de presă al MEI.

Arhitectul proiectului „Chișinău Arena”, Kerem Yazgan a prezentat în detalii caracteristicile acestui complex unic pentru Republica Moldova. „Complexul, cu o suprafață totală de o sută de mii de metri pătrați va integra arena polivalentă, Aqua Park, un club de tenis, locuri de odihnă și parcare cu o mie de locuri. Arena polivalentă va avea o suprafață de 17 753 m2 și va putea găzdui circa cinci mii de vizitatori în funcție de activitățile desfășurate. Arena va găzdui evenimente sportive, dar și de divertisment, precum meciuri de basketball, volleyball, minifotbal, box, tenis, expoziții, conferințe și concerte”, a menționat arhitectul.

Aqua Centrul complexului va integra o piscină construită conform standardelor olimpice cu zece piste și o tribună cu o capacitate de peste 500 de spectatori. Centrul va mai fi dotat cu un Aqua Park și săli spațioase pentru fitness. În apropierea sălii polivalente vor fi construite și șapte corturi de tenis deschise pentru antrenament și un cort central cu tribune cu 520 de locuri, pentru desfășurarea competițiilor internaționale.

De asemenea, complexul „Chișinău Arena” va dispune și de o zonă recreațională cu o tablă de șah sub cerul liber, un teren de joacă pentru copii, o piscină decorativă imensă, care iarna se va transforma în patinoar și un amfiteatru multifuncțional pentru desfășurarea diverselor evenimente de agrement.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.