A început amenajarea primelor 18 locuri de parcare în adiacentul Pieței Centrale

Lucrările de amenajare a terenului pentru crearea primelor 18 locuri publice de parcare pe str. Armenească, în adiacentul Pieței Centrale, au fost lansate. Lucrările includ crearea locurilor de parcare şi pentru persoanele cu necesități speciale, dar şi instalarea mobilierului urban, transmite IPN.

Potrivit primarului capitalei, Ion Ceban, acţiunile fac parte din prima etapă a planului de modernizare a întreprinderii municipale Piața Centrală, ţinând cont de problema stringentă a parcărilor în adiacentul acesteia.

Anterior din zona respectivă, lângă intrarea centrală din str. Armenească – str. Mitropolit Varlaam, au fost evacuate mai multe gherete.

Pe viitor se preconizează amenajarea locurilor de parcare pe trei străzi adiacente Pieței Centrale: str. Armenească, str. Mitropolit Varlaam, str. Tighina. Suprafața va permite amenajarea a circa 100 de locuri de parcare.

Dacă va fi votat în CMC proiectul de decizie cu privire la amenajarea unei parcări multietajate cu până la 400 de locuri în Piața Centrală, cu organizarea comerţului la parter, vor fi lansate lucrările de proiectare conform schiței de proiect aprobate, a comunicat primarul.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.