A fost semnată Foaia de parcurs cu România privind domeniile prioritare de cooperare

Ministrul afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu, și ministrul afacerilor externe al României, Ramona Manescu, au semnat astăzi, 9 octombrie, la Chișinău, Foaia de parcurs privind domeniile prioritare de cooperare dintre cele două țări, transmite IPN.

„Am ajuns într-un moment în care parteneriatul nostru strategic trebuie să folosească comunitatea de limbă și cultură pentru a accelera construcția unei infrastructuri comune prin construcții de poduri, gazoducturi, interconectări în domeniul comunicațiilor, pentru că doar așa și doar prin perspectiva relațiilor noastre bilaterale putem ancora Republica Moldova ferm și ireversibil în spațiul european”, a declarat șeful diplomației moldovenești.

Ministrul Ramona Mănescu a reiterat hotărârea fermă a României de a sprijini și în continuare eforturile autorităților de la Chișinău în respectarea angajamentului clar pentru parcursul european și consolidarea Parteneriatului Strategic bilateral pentru integrarea europeană a Republicii Moldova. „Parcursul european, modernizarea și consolidarea structurilor și administrației statului, reformele pe care Republica Moldova trebuie să le facă, toate acestea vor duce la creșterea nivelului de trai și al bunăstării cetățenilor moldoveni”, a subliniat oficialul român.

Cei doi miniștrii au agreat necesitatea concentrării unor eforturi suplimentare pentru depășirea impasului în implementarea proiectelor în domeniul protecției mediului, finanțelor publice și cooperării transfrontaliere.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.