A fost reținut ex-deputatul Sergiu Sîrbu

Fostul deputat Sergiu Sîrbu, vicepreședinte al Partidului politic Șor, a fost reținut pentru 72 de ore. Informația a fost confirmată pentru IPN de către procurorul Mariana Cherpec, responsabilă de comunicarea Procuraturii Generale cu reprezentanții mass-media.

Sergiu Sîrbu este cercetat pentru îmbogățire ilicită.

El a fost deputat ales pe listele Partidului Comuniștilor, de unde a plecat în Partidul Democraților. După democrați, s-a alăturat grupului parlamentar Pro Moldova, iar ulterior a făcut parte din Platforma parlamentară Pentru Moldova, din care au făcut parte și deputații Partidului Șor.

Miercuri au mai fost reținuți alți patru foști deputați: Violeta Ivanov, Vladimir Vitiuc (care sunt în prezent în Partidul Șor), Artur Reșetnicov (fost judecător al Curții Constituționale) și Anatolie Zagorodnîi (ex-director al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor).

În această dimineață, oamenii legii au efectuat percheziții pe mai multe adrese. În cadrul acțiunilor de urmărire penală au fost vizate 47 de bunuri imobile și 13 autoturisme. Cazurile de îmbogățire ilicită sunt investigate în conexiune cu anchetele penale efectuate pe faptul coruperii unor parlamentari pentru părăsirea fracțiunii din care făceau parte.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.