A fost lansată Platforma de asistență pentru comerț a Parteneriatului Estic

Uniunea Europeană, în parteneriat cu Centrul de Comerț Internațional și Ministerul Economiei al Republicii Moldova, a lansat în limba romană Platforma de asistență pentru comerț a Parteneriatului Estic (EaP Trade Helpdesk), transmite IPN.

Platforma va sprijini dezvoltarea întreprinderilor mici și a comunității de afaceri, va oferi acces la informații comerciale agenților economici și va intensifica comerțul între țările Parteneriatului Estic (EaP) cu Uniunea Europeană. Totodată, prin intermediul acestei platforme întreprinderile vor avea posibilitatea să raporteze problemele cu care se confruntă și să solicite sprijin și soluții practice de la autoritățile responsabile, precizează Delegația Uniunii Europene la Chișinău.

Platforma conține informații detaliate privind cerințele de acces pentru piețele existente și nou identificate, oferă surse de cunoștințe și permite utilizatorilor să transmită întrebări rețelei naționale de experți tehnici prin intermediul Centrului de Asistență. Proiectul durează până în 2024, iar după lansarea platformei se vor efectua sondaje în urma feedback-ului companiilor moldovenești în privința mediului de afaceri, precum și activități de dezvoltare a datelor privind comerțul cu servicii.

Uniunea Europeană este cea mai mare piață de export pentru produsele din Republica Moldova.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.