A fost inițiată procedura de revizuire a clauzelor contractuale cu Kroll

Procurorul general, Eduard Harunjen, susține că raportul Kroll 2 se află la Procuratura Anticorupție, iar la inițiativa procurorilor, Banca Național a Moldovei a inițiat o procedură de revizuire a clauzelor contractuale cu compania Kroll. „Acum așteptăm poziția oficială a acestei entități, după care acest raport va fi posibil de dat în gestiunea Consiliului Suprem de Securitate, care l-a solicitat, și Comisiei parlamentare”, a declarat procurorul general, transmite IPN.

Eduard Harunjen a declarat pentru presă că raportul Kroll 2 a fost recepționat de către fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, de la guvernatorul BNM. „Acest raport conține o clauză foarte importantă despre care a fost informată conducerea statului, cu remiterea unei copii a acestei clauze. La inițiativa procurorilor, BNM a inițiat o procedură de revizuire a clauzelor cu entitatea Kroll. Acum așteptăm poziția oficială a acestei entități Kroll. După care acest raport va fi posibil de dat în gestiunea Consiliului Suprem de Securitate, care l-a solicitat, și Comisiei parlamentare. Până când avem două solicitări de a le da acest raport”, a notat procurorul general.

Potrivit procurorului, se lucrează la raportul cu privire la investigarea fraudei bancare. Raportul va fi prezentat în curând. Acesta conține pașii care au fost întreprinși pe parcursul ultimilor ani în investigarea fraudei bancare, iar informația va fi de natură să nu prejudicieze urmărirea penală. Totodată, „va permite crearea unei închipuiri și va permite formularea întrebărilor suplimentare”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.