A fost finanțată prima tranșă a pensiilor crescute cu 15%

Casa Națională de Asigurări Sociale anunță despre finanțarea primei tranșe a pensiilor şi alocațiilor sociale, în valoare de 73 de milioane de lei, pentru luna aprilie. La 1 aprilie 2023 pensiile şi unele prestații sociale se indexează cu coeficientul indexării 15%, transmite IPN.

Indexarea s-a efectuat pentru partea pensiei care nu depășește 11 700 de lei. Astfel, începând cu 1 aprilie, cuantumul pensiei minime constituie: pentru limită de vârstă cu stagiu complet de cotizare – 2620 de lei, de dizabilitate severă – 1965 de lei, de dizabilitate accentuată – 1834 de lei, de dizabilitate medie – 1310 lei.

Sunt recalculate şi alocaţiile sociale de stat de care beneficiază unele categorii de persoane. Procesul de indexare a pensiilor şi majorare a alocaţiilor este efectuat de către Casa Națională de Asigurări Sociale, din oficiu, fără depunerea cererilor de către cetățeni.

Persoanele care primesc pensii și alocații sociale prin „Poșta Moldoveiˮ, având data de plată 1 și 2 aprilie, urmează să se adreseze la orice oficiu poştal pentru a ridica banii.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.