A fost finanţată prima tranşă a indemnizaţiilor pentru incapacitate temporară de muncă, CNAS

Casa Naţională de Asigurări Sociale informează că a fost finanţată prima tranşă a indemnizaţiilor pentru incapacitate temporară de muncă, în valoare de 56,4 mln lei. De asemenea, continuă finanţarea prestaţiilor sociale pentru anumite categorii de cetăţeni, transmite IPN.

Instituția precizează într-un comunicat de presă că au fost alocate mijloace băneşti în mărime de 25,5 mln lei pentru indemnizaţiile unice la naşterea copilului, 27,9 mln lei – pentru indemnizaţiile pentru îngrijirea copiilor până la vârsta de 2 ani persoanelor neasigurate, 121,5 mln lei – pentru indemnizaţiile pentru creşterea copiilor persoanelor asigurate.

De asemenea, au fost finanţate indemnizaţiile lunare de suport pentru creşterea copiilor gemeni cu 1,1 mln lei, indemnizaţiile paternale – cu 1,5 mln lei, precum şi ajutorul social – cu 57,2 mln lei.

În total până la 11 iunie, CNAS a finanţat prestaţii sociale în valoare de 1816,63 mln lei. Beneficiarii îşi pot ridica banii de la instituţiile bancare sau de la oficiile poştale, indiferent de locul de domiciliu.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.